Äitiys ei ole enää vain uhka uralle, vaan myös suuri mahdollisuus.

Olen ollut onnekas kun molemmat lapseni ovat olleet terveitä ja hyviä nukkumaan. Lisäksi hoitopaikka löytyy tarvittaessa päivisin vanhemmiltani. Näin olen äitiyslomallakin ehtinyt olla mukana yritystoiminnassa ja verkostoissa, sekä seurata seminaareja etänä päikkäreiden aikaan. Silti arki on jatkuvaa pallottelua, joskus vaaratilanteitakin, joihin tekisi mieli löytää ratkaisu. Olen innoissani seurannut uusia suomalaisia yritystarinoita, jotka on mahdollistanut digitalisaatio ja teknologia. Itse en ole vielä toteuttanut uutta liikeideaa, mutta monet suomalaiset äidit ovat. Uskallan siis sanoa että äitiys ei ole enää vain uhka uralle, vaan myös suuri mahdollisuus.

Mahdollisuuksien määrä on rajaton

Kautta aikojen monet äidit ovat varmaan huomanneet että vaipan vaihdossa tai hiekkalaatikolla omat ajatukset pääsevät aivan uusille urille. Päässä jyskyttää kauan takaraivossa ollut unelma, uusi liiketoimintasuunnitelma tai kaipuu entiseen työpaikkaan. Teknologian ja digitalisaation myötä kaikki tämä on helpompaa. Kotona tehdyn käsityön voi myydä helposti nettikaupassa. Kaikkea on helpompi mainostaakin koko maailmalle kuin ennen. Tuntuu että mahdollisuuksien määrä on rajaton. Toki on eri asia, mikä toiminta on kannattavaa ja mikä on tuotollisesti vain harrastus.

Unelmoi. Usko unelmaasi ja itseesi.

Tällä viikolla katsoin netin välityksellä kun esikoiskirjailija Pipsa Pentti ja Hoivanet-yrittäjä Minna Isotalus jakoivat omia vinkkejään meille Mothers in Business -äideille siitä miten unelmiin tartutaan. Vaikka ystävysten nykyiset alat eroavat toisistaan ovat he unelmiin johtavista askelmerkeistä samaa mieltä: Unelmoi. Usko unelmaasi ja itseesi. Ole rohkea. Nämä ensimmäiset stepit vievät sinut jo pitkälle.

Oma idea ja ratkaisu voikin löytyä sen kaiken kaaoksen, tylsyyden tai pelkojen keskeltä.

Viime aikoina olen törmännyt inspiroiviin tarinoihin. Äidit ovat ratkaisseet ongelman ja perustaneet yrityksen. Nämä alla olevat tarinat ovat teknologian ja digitalisaation myötä saaneet tuulta alle ja halusin jakaa ne myös muille inspiraationa. Oma idea ja ratkaisu voikin löytyä sen kaiken kaaoksen, tylsyyden tai pelkojen keskeltä.

  • Vauva ei nuku kuin liikkeessä? Unettomien öiden jälkeen syntyi Familings vauvanpatja, joka tuudittaa lapsen uneen luonnollisen liikkeen avulla, turvallisesti lapsen omassa pinnasängyssä.
  • Lapsi ei uskalla nukkua pimeessä? LeeLuu-yövalo vie lapsen turvallisesti untenmaille. Käden kosketus sytyttää valon ja silitys säätää kirkkautta. LeeLuu on unikaveri kaikille, jotka eivät pidä pimeässä nukkumisesta.
  • Laadukkaat matkarattaat ovat suurimman osan vuodesta varastossa tai vaunut odottavat mahdollista pikkusisarta autotallissa? Kinspiring on kauppapaikka, jossa palvelun käyttäjät voivat myydä tai vuokrata laadukkaita lastentarvikkeita toisille käyttäjille.
  • Sukulainen ei pääsekään hoitamaan lastasi? Hoivanet tarjoaa palvelut lapsiperheen eri elämänvaiheisiin yhden luukun periaatteella. Helpon ja nopean verkkopalvelun kautta voi tilata apua kotiin 24/7.

Näiden ongelmien ratkaisujen lisäksi olen suomalaisena päivittäin haljeta ylpeydestä kun törmään ihaniin ja laadukkaisiin tuotemerkkeihin. Enää ei ole ongelma etteikö äitiä ja lapsia voisi pukea suomalaisiin vaatteisiin, jotka saat helposti tilattua mobiilisti. Tässä vain muutama mainitakseni: Lumoan, Aarrekid, Papu, Paapii, Vimma, Nosh, Gugguu, Mainio, Metsola

Monta unelmaani olen jo saavuttanut, mutta monta on vielä toteuttamatta. En vielä tiedä onko uusi idea, yritys, kumppanuus tai yritysosto yksi niistä. Ei muuta kuin unelmoimaan!